Windows

Aneu al "Tauler de control" des del menú emergent que es mostra clicant a la icona de Windows des de la barra d'Inici:

I cliqueu a "Windows Update":

Seguidament a "Buscar actualizaciones":

El procés pot trigar uns minuts, un cop finalitzi la cerca, podeu clicar a "Instalar actualizaciones":

Algunes actualitzacions poden requerir reiniciar l'equip.

T'ha servit d'ajuda?

Escriviu al quadre de text de la barra d'inici "Windows Update", i cliqueu a "Configuración de Windows Update":

S'obrirà la pantalla de configuració i automàticament començarà a descarregar i instal·lar les actualitzacions:

Algunes actualitzacions requereixen reiniciar l'equip.

 
T'ha servit d'ajuda?
 1. Si teniu dubtes de si el vostre equip es diferent al recomanat seguiu aquestes instruccions
 2. Trobareu el programari de Windows 10 per a la UAB a la unitat de xarxa S: \\sicl1v01\soft$\Campus\PC\Microsoft Windows\Windows 10\Windows 10 1909 (per accedir-hi cal que l'ordinador estigui connectat al domini UAB). Si no ho està seguiu aquestes instruccions (Windows 10, Windows 7)
 3. Aquest programari permet instal·lar la versió Enterprise i la Professional. Per tenir llicència de la UAB heu d’instal·lar la versió Enterprise.
 4. Us recomanem no configurar Windows Hello si no teniu experiència en el seu ús.
 5. Si l’equip no ha d’estar permanentment connectat a la xarxa UAB, és millor no posar-los al domini UAB.
 6. Durant la instal·lació us demanarà iniciar sessió amb un compte de MS. Podeu fer servir el compte de la UAB (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).
 7. Si en comptes de fer servir el compte UAB (NIU) feu servir un usuari local a l’hora de posar-ho en domini us demanarà tenir activat el SMB1, el qual ve desactivat per defecte i s’ha d’activar a través de Windows abans de posar l’equip en domini.
 8. Recordeu que l’acord amb Microsoft de la Universitat permet actualitzar llicències de Windows existents. Cal que l’ordinador que actualitzeu tingui llicència d’alguna versió de Windows.
 9. Si teniu certificats digitals com ara idCAT, T-CAt P i/o FNMT recordeu fer-ne una còpia abans d’actualitzar.
 10. Si necessiteu un servei extern per fer-vos la migració en un equip no recomanat, us facilitem un pressupost per tal que ho contracteu si ho considereu oportú, per contractar-ho cal seguir els procediments habituals.
T'ha servit d'ajuda?

Antivirus

Es tracta de microCLAUDIA, una eina desenvolupada pel CERT del Centre Criptològic Nacional que hem distribuit als equips recomanats de la UAB per tal d'evitar atacs i infeccions de ransomware.

 

Puc instal·lar aquesta eina a un equip personal o en equips que no estan connectats al domini de la UAB?

Actualment no és possible ja que la instal·lació es fa automàticament al connectar-se al domini de la UAB accedint amb el vostre NIU i paraula de pas.

Per què el meu PC m'avisa de que s'ha instal·lat una vacuna nova?

microCLAUDIA funciona amb el que ell anomena "vacunes". Una vacuna protegeix contra un tipus de ransomware. Cada cop que s'actualitza una vacuna o s'instal·la una de nova, l'ordinador genera una notificació. No cal fer res, es poden ignorar. 

Han aparegut uns fitxers en el meu ordinador que jo no he creat.

Si trobeu en els vostres equips de la UAB els següents fitxers:

c:\aaa_TouchMeNot_.txt
c:\Heil Egregor\1488\ficker.py

Els podeu ignorar i no esborrar-los, es tracten d'arxius relacionats a les vacunes de microCLAUDIA

T'ha servit d'ajuda?

NOTA: Aquesta instal·lació s'ha de fer només en equips corporatius de la UAB. Si us connecteu a domini, s'instal·la automàticament; si no us connecteu a domini, segui aquestes instruccions. Pels equips personals, veieu aquestes instruccions

 

Requeriments per la instal·lació

 • Cal que sigueu l'administrador de l'ordinador.
 • Si teniu algun altre tallafocs personal instal·lat a l'ordinador caldrà desinstal·lar-lo completament abans d'aquest procés. Això és condició imprescindible.

Procediment d'instal·lació

 • Si l'equip es troba fora de la UAB, primer caldrà accedir al portal XPV i descarregar a travès de l'enllaç "Antivíric per a equip corporatiu".
 • Descarregueu l'antivirus
 • Si us demana confirmació per executar-lo, contesteu afirmativament.
 • Si només us dóna l'opció de guardar, feu-lo en una carpeta del vostre disc dur.
 • Executeu, amb doble clic sobre el fitxer guardat.
 • Aquest procés us instal·la el programa antivíric Trend Micro ApexOne al vostre ordinador i el deixa configurat per a posteriors actualitzacions de manera automàtica. Finalment, us demanarà tornar a engegar l'ordinador.

El procés pot durar alguns minuts, ja que fa una anàlisi exhaustiva del disc dur.

No oblideu que també cal mantenir el sistema operatiu Windows actualitzat.

T'ha servit d'ajuda?

Busqueu la icona de l'antivirus Trend a la dreta de la part de baix de la vostra pantalla. És la que teniu marcada a la imatge de la dreta i per accedir-hi pot ser que hagueu de fer clic a la fletxa que teniu marcada a la imatge de l'esquerra.

T'ha servit d'ajuda?

NOTA: Si ja disposeu de l'antivirus instal·lat però us ha caducat la llicència, seguiu aquestes instruccions per a poder actualitzar-la

La UAB té a disposició del personal acadèmic i del personal d’administració i serveis el producte antivíric Trend Micro Titanium Internet Security 2019 facilitat pel fabricant Trend Micro, per a ús domèstic (particular). Aquest producte proporciona protecció als ordinadors que particularment tingueu a casa vostra. 

El programa Trend Micro Titanium Internet Security abasta un gran nombre de funcionalitats de protecció davant múltiples amenaces.  

 

En cas de tenir instal·lada la versió anterior del programa PC, el mateix procés guiarà en la seva desinstal·lació. Igualment desinstal·larà altres programaris de seguretat que considera incompatible com ara anti-spyware i anti-malware.  

Si l’ordinador té algun altre programa antivíric, caldrà desinstal·lar-lo prèviament.  

Per a qualsevol dubte sobre el contingut d’aquest document ens adreçarem al CAS (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). 

Per problemes d’instal·lació o consultes tècniques us podeu adreçar al fabricant a https://www.trendmicro.com/es_es/forHome.html

La Universitat no dóna suport al maquinari i programari particular. 

 

NOTA: Només es podrà descarregar des d’un ordinador amb adreça IP del rang de la Universitat, en cas de no estar connectat a la xarxa per cable de la UAB caldrà que el descarregueu mitjançant l’accés “Descàrrega de l'antivíric per casa” que trobareu a la Xarxa Privada Virtual (https://xpv.uab.cat)

Cliqueu a Trend Micro Titanium Internet Security per descarregar l’instal·lador.

Es recomana desar l’arxiu en el disc i no executar-lo directament, ja que té un volum considerable (241 MB).  

Quan finalitzi la descarrega, caldrà executar el fitxer descarregat. Feu doble clic a l’executable i si us demana autorització, feu clic “”. 

 

Una vegada finalitzada la descompressió demana que es necessari reiniciar l’equip, es necessari reiniciar l’equip per que es pugui instal·lar l’antivirus.  

 

A continuació comprovarà que l’equip compleix els requeriments i quan acabi amb la comprovació començarà la instal·lació de la nova versió.  

Quan comenci us demanarà el codi de llicència. Cal que marqueu la opció “Versión de pago i indiqueu el codi de llicencia que podreu obtenir des del formulari d'obtenció de llicències.   

 

A la següent finestra es visualitzaran els tèrmits de privacitat, cliqueu a següent per continuar amb la instal·lació:

 

A continuació us demanarà acceptar el contracte de llicència, un cop acceptat començarà el procés d’instal·lació. 

 

Quan acabi el procés us demanarà afegir un correu electrònic per vincular la vostra llicència, indiqueu el vostre compte personal de la UAB.

 

Un cop afegit el comte de correu, us mostrarà la següent imatge, feu clic en “Finalizar” per completar la instal·lació. 

 

 

T'ha servit d'ajuda?

Per actualitzar la llicència dels antivirus pels ordinadors de casa primer haureu d'obtenir el nou codi des del formulari d'obtenció de llicències.

Un cop haguem obtingut el codi, haureu de seguir aquests pasos:

 

Obriu l'antivirus i feu clic a l'enllaç amb la data d'expiració actual:

 

 

En la finestra que se us obrirà, feu clic al botó: Proporcionar un número de serie

 

Escriviu el nou número de sèrie

Escriviu la vostra adreça de correu UAB per activar la llicència

Un cop activat, podreu comprovar la nova data de caducitat

T'ha servit d'ajuda?

Hem de buscar la icona representativa del ApexOne a la barra de Windows, dins el conjunt d'icones situades a l'esquerra del rellotge. 

I l'obrim fent-hi doble clic. Una vegada obert, clicar a “Actualización

 

Començarà el procés d'actualització, una vegada finalitzat mostrarà el missatge "Ha completat la actualització de tots els components."

Podem confirmar que s'ha actualitzat correctament si on indica la data de la última actualització mostra la data d'avui.

T'ha servit d'ajuda?

L'ApexOne que és l'antivirus que s'utilitza en ordinadors de la UAB, no és recomanable instal·lar-ho en ordinadors de casa, ja que conté configuracions i paràmetres pensats exclusivament per equips que es troben permanentment connectats a la xarxa de la UAB. En cas que per error l'hàgiu instal·lat en un ordinador de casa, truqueu al CAS, ja que us demanarà una contrasenya de desinstal·lació.

 Per instal·lar l'antivirus de casa podeu seguir aquestes instruccions

T'ha servit d'ajuda?

Aquest tipus de peticions s'han de tramitar via correu electrònic a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

T'ha servit d'ajuda?