En primer lloc, caldrà que anem a la web del correu electrònic de la UAB fent clic a https://correu.uab.cat on ens demanarà el nostre NIU i la paraula de pas

El NIU ha de ser en format "Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.", tal i com es mostra a la imatge

Un cop haguem escrit les credencials, ens demanarà més informació per poder validar que som nosaltres qui està accedint. Fem clic a "Següent"

Escrivim el nostre número de telèfon mòbil i marcarem la opció de "Envieu-me un codi per missate de text"

Aquest SMS no te cap cost

 

Fem clic a "Següent" i escrivim el codi que haurem rebut per SMS

Si tot ha anat be, la validació s'haura realitzat

T'ha servit d'ajuda?

Les eines de Microsoft estableixen un sistema de doble validació que millora la seguretat dels comptes al requerir un codi que s'envia en el moment d'iniciar sessió i caduca en uns minuts. Això impedeix accesos no desitjats al vostre compte.

 

Per a configurar aquests mètodes hem d'accedir al nostre compte de correu, dirigir-nos a la part superior dreta on trobarem les nostres inicials o fotografia, i en el desplegable que se'ns obre marcar l'opció "Ver cuenta".

A la plana que se'ns mostra amb les dades del nostre compte, ens dirigirem a l'opció "Actualitza la informació" de l'apartat "Informació de seguretat".

En aquest apartat tindrem les opcions d'afegir un nou mètode d'autentificació si cliquem a "Afegiu un mètode d'inici de sessió", o modificar el telèfon actualment registrat si cliquem a "Canvia".

En afegir un nou mètode d'autentificació tindrem les següents opcions:

 

Aplicació d'autentificació

Amb aquesta opció podem fer servir una aplicació que genera codis d'autenticació per poder validar-nos un cop iniciem sessió. 

NOTA: El correu de la UAB us recomana fer ús de l'aplicació pròpia de Microsoft, però podeu fer servir altres. Si voleu fer servir una altra, feu servir l'opció "Vull utilitzar una altra aplicació d'autenticador"

En cas que no la tinguem, haurem de fer clic sobre el botó "Descarrega-ho ara" i instal·lar-la en el nostre telèfon mòbil.

Un cop la tinguem, fem clic a "Següent" escanegem el codi amb l'aplicació.

Un cop hagueu escanejat el codi enviarà una notificació al nostre mòbil que haurem d'aprovar

Si tot s'ha configurat correctament, veurem el següent avís:

Ara, quan iniciem sessió al nostre compte de la UAB, ens demanarà un codi que apareixerà a l'aplicació d'autenticació de Microsoft

Telèfon

Escriurem el número de telèfon que vulguem utilitzar com a autenticador. 

Podem seleccionar si volem que ens enviïn un missatge de text (SMS) o ens truquin. S'ha de tenir en compte el següent:

  • Recomanem l'ús d'un telèfon mòbil que pugui rebre SMS
  • Si volem posar el telèfon fixe del despatx, caldrà marcar l'opció de trucada, però si estem fora del despatx i necessitem validar-nos en el nostre compte, no podrem respondre a la trucada.

Quan fem clic a següent, s'enviarà un SMS al nostre mòbil amb un codi que haurem d'escriure:

 

Si tot ha anat bé, ja tindrem configurat l'autenticació a través d'SMS

A partir d'ara, quan iniciem sessió en el compte ens enviarà un codi per SMS que haurem d'escriure.

T'ha servit d'ajuda?

En primer lloc, caldrà que anem a la web del correu electrònic de la UAB fent clic https://correu.uab.cat on ens demanarà el nostre NIU i la paraula de pas

Un cop identificats podrem consultar la nostra adreça de correu dirigint-nos a la part superior dreta on trobarem les nostres inicials o fotografia

Per comprovar la resta de dades del nostre perfil, ho podem fer fent clic al botó "Visualitza el compte

 

T'ha servit d'ajuda?

Aquesta guia us permetrà configurar la bústia de correu de la UAB al vostre dispositiu mòbil tant en Android com IPhone amb l’aplicació oficial Outlook.

Per començar, cal que us baixeu i instal·leu l’aplicació Outlook de la tenda d’aplicacions del vostre dispositiu. En Android és ‘Play Store’ i en IOS (IPhone o Ipad) ‘App Store’.

Un cop instal·lada l’aplicació d’Outlook, haureu de prémer el botó ‘Afegeix un compte’ per iniciar la configuració:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A continuació, escriviu el NIU del compte que voleu fer servir amb el format Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i feu clic a ‘Continua’ o ‘Afegeix un compte’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A continuació us apareixerà la finestra d’inici de sessió de la universitat. Aquí haureu d’escriure l'adreça del correu en el mateix format que en el pas anterior (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) i la contrasenya vinculada a aquest. També haureu de realitzar la verificació d'identitat amb el doble factor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un cop hàgeu iniciat sessió, us donarà l'opció d'afegir més comptes, en cas de no ser necessari, premem 'Ometre'.

T'ha servit d'ajuda?

El sistema de correu analitza els missatges rebuts, i envia a la carpeta Correu brossa els missatges que considera que són Spam (correu no desitjat).
Cada gestor de correu té els seus propis mecanismes de control però la forma universal de gestionar el correu d’Office 365 és des de l’entorn web (https://correu.uab.cat). Els filtres que poseu d’aquesta manera serviran independentment del client que feu servir (entorn web, Outlook, client de correu del mòbil, etc.).


Per gestionar el correu brossa accediu a https://correu.uab.cat i seguiu les indicacions que es descriuen a continuació.


En cas que un correu hagi anat a parar a correu brossa, podeu definir que aquesta adreça sempre es rebi a la safata d’entrada i, si voleu, notificar l’error de classificació per ajudar al sistema a millorar la detecció. L’opció és accessible clicant amb el botó dret sobre el missatge > “No marquis com a correu brossa”.

 

Aquesta opció també és accessible des de la banda del menú superior, un cop hem seleccionat el missatge:

 

Si el problema no és amb una adreça sinó amb diverses adreces del mateix domini i voleu que tots els
correus del domini sempre arribin a la Safata d’entrada o pel contrari sempre arribin al correu brossa,
heu d’anar a la Configuració (1) > Mostra tota la Configuració de l’Outlook (2) > Correu (3) > Correu
Brossa (4)

 

 

T'ha servit d'ajuda?

 La configuració del vostre compte a l’Outlook us donarà accés al correu electrònic, al calendari, a la gestió de tasques i a la gestió de llistes de correspondència globals. Les dades estaran sincronitzades amb les de l’entorn web.

Perquè us funcioni la configuració ÉS MOLT IMPORTANT QUE TINGUEU L’OFFICE ACTUALITZAT.

Per poder afegir un compte a Outlook primer hem d’obrir la aplicació, seguidament accedim a “Archivo/Fitxer” a la part superior esquerra.

 

Seguidament fem clic a “Afegir compte/Añadir cuenta”:

 

Seguidament heu d'introduir la adreça a afegir (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) i la contrasenya d'aquesta.

 

Finalment ens demana reiniciar el client i una vegada l’obrim de nou ja tindrem el segon compte afegit.

T'ha servit d'ajuda?

Tot i que recomanem que entreu a l’entorn de correu a través de la versió web (https://correu.uab.cat), hi ha vegades que podeu necessitar accedir des d’un gestor de correu diferent (Outlook, Thunderbird, Mail...). En aquests casos tingueu en compte la següent informació per la configuració del vostre gestor:

Accés amb gestors de correu no web.

Adreça de la bústia: adreça de correu (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Usuari per la validació: el vostre Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Contrasenya d’accés: Aquesta es la contrasenya del vostre NIU. Si no la sabeu, la podeu canviar o generar accedint a http://sia.uab.es/gestio_pwd.html

Servidor de correu IMAP: outlook.office365.com

Port: 993

Connexió segura: SSL

Mètode d'auntetificació: OAuth2

Servidor de correu sortint (SMTP): smtp.office365.com

Port: 587

Connexió segura: STARTTLS (amb codi d’usuari i contrasenya).

Mètode d'auntetificació: OAuth2

Tot i que no ho recomanem, si preferiu fer servir la configuració en POP aquest són els paràmetres de configuració:

Servidor de correu POP: outlook.office365.com

Port: 995

Connexió segura: SSL

Mètode d'auntetificació: OAuth2

Servidor de correu sortint (SMTP): smtp.office365.com

Port: 587

Connexió segura: STARTTLS (amb codi d’usuari i contraseny

Mètode d'auntetificació: OAuth2

T'ha servit d'ajuda?

A la pàgina web del CSIRT es publiquen mesures bàsiques de seguretat que podeu seguir en cas de detectar un correu fraudulent:

Mesures bàsiques de seguretat

 

Els correus fraudulents detectats a la UAB es publiquen a la següent pàgina:

Recull de correus fraudulents detectats a la UAB

T'ha servit d'ajuda?

El calendari laboral de la UAB és públic, podeu veure’l des de qualsevol calendari que feu servir, com el de Google, el del mòbil.... i també des del calendari integrat al correu de la UAB. Per incloure'l al Outlook accediu al calendari i aneu a "Abrir Calendario" o “Obre un calendari” i seleccioneu "D'Internet":

 i copieu i enganxeu l'adreça que inclou aquest enllaç.

Si no utilitzeu l’Outlook, l'adreça també és vàlida per altres programaris.

T'ha servit d'ajuda?

 

Per activar o configurar el corrector en la versió web de del correu haurem d'accedir al mateix ja que té el seu propi corrector i no depén del navegador.

Anirem a la roda dentada a la part superior dreta i a "Mostra tota la configuració de l'Outlook", a continuació marcarem  "Correu" > "Redacció i resposta" a on anirem a la part més inferior a cercar "Editor de Microsoft", aquí podrem seleccionar l'idioma del corrector que volem fer servir.

 

 

Al obrir les opcions de configuració haurem de triar l'idioma a revisar, clicarem a "D'acord" i ja tindrem l'idioma configurat"

 

T'ha servit d'ajuda?

En el nou servei de correu hi ha un mecanisme de seguretat addicional que obliga a canviar la contrasenya regularment. 

Quan faltin nou dies per l’expiració i un altre cop tres dies abans si no heu fet res, rebreu un correu d’avís com aquest per tal que canvieu la contrasenya. Per evitar que es bloquegi heu de canviar-la a tots els dispositius que accedeixin al servei.

Si entrant a l’entorn web, us dóna un error de NIU o contrasenya incorrectes com el que es mostra a continuació, i sabeu segur que poseu la contrasenya correcta, segurament és que ja s’ha caducat. Si és aquest el cas, heu d’anar a la plana de gestió de contrasenyes des de l'enllaç "Gestió de paraules de Pas" del portal https://sia.uab.cat/.

T'ha servit d'ajuda?

En el nou servei de correu hi ha un mecanisme de seguretat addicional que obliga a canviar la contrasenya al menys un cop cada sis mesos.

Si no la heu canviat en aquest temps, quan estigui a punt de caducar, rebreu un missatge de correu, com el que mostrem a la imatge.

 


El missatge serà exactament com aquest i us demanarà que canvieu la paraula de pas sense donar-vos una adreça clicable per fer-ho. No el confongueu amb missatges falsos en que hi ha enllaços a planes web fraudulentes que intenten obtenir les vostres contrasenyes.

T'ha servit d'ajuda?

Aquest és el comportament “normal” del client d’Android i informa dels privilegis necessaris per l’execució de la sincronització. Aquests privilegis son els mateixos que es necessiten per sincronitzar amb altres servidors de correu externs a Google. Si no esteu tranquils permetent aquest nivell de privilegis podeu optar per accedir al servei amb el navegador però perdreu els avantatges de la sincronització. Un dels avantatges és que en cas de pèrdua o robatori, podríeu actuar des del gestor web de correu sobre el dispositiu desaparegut i esborrar-li totes les dades.

T'ha servit d'ajuda?

Per seguretat, el sistema només admet l’adjunció de documents en formats no executables.

T'ha servit d'ajuda?

Els missatges a la carpeta de "Elements eliminats” es mantenen per 1 any. En aquest període el podeu recuperar arrossegant-lo a la carpeta que vulgueu. Si ja no està a la paperera i treballeu en l’entorn web o Outlook, podeu mirar de recuperar-lo. A l’entorn web feu clic al botó dret sobre la carpeta d’elements eliminats i seleccioneu “Recuperar elements eliminats”, el missatges en aquesta carpeta es mantenen durant 15 dies. Si el missatge no apareix aquí, s’ha perdut definitivament.

T'ha servit d'ajuda?

Aquest servei es dóna en forma de paquet tancat. El paquet anirà evolucionant en el temps però la universitat no gestiona directament el servei i no pot canviar la capacitat de les bústies ni cap característica de funcionament.

T'ha servit d'ajuda?

Les persones que tenen contractes temporals amb la Universitat, quan es reincorporin, rebran la bústia buida. Si voleu mantenir el correu, heu de tenir cura de fer-vos una còpia dels vostres missatges abans d’acabar el contracte. Aquesta còpia la podreu fer servir per restaurar la vostra bústia en reiniciar la vostra activitat a la institució.

T'ha servit d'ajuda?

A la finestra de redacció de correu cliqueu a “Adjunta

Es desplegarà dues opcions:

  • Navegar per aquest ordinador → Quan cliqueu aquí, us obrirà l'explorador de Windows per poder cercar l'arxiu desitjat i adjuntar-lo en el correu electrònic.
  • Navega per les ubicacions del núvol → Quan cliqueu aquí, us obrirà el OneDrive per poder buscar l'arxiu desitjat i adjuntar-lo en el correu electrònic.
T'ha servit d'ajuda?