Podeu trobar la guia d’usuari d’Hostatge Web mitjançant el següent enllaç: https://www.uab.cat/iDocument/633/352/Guia_usuari_Hosting,0.pdf

T'ha servit d'ajuda?

Cal crear un fitxer amb el nom ““.htaccess” amb el contingut que trobareu a continuació i deixar-ho a l’arrel de httpdocs.

T'ha servit d'ajuda?

Per comprovar les vulnerabilitats del nostre site WordPress allotjat dins del servei de hostatge web de la UAB ho podem fer seguint aquestes instruccions.

Important! Des de la DTIC us recordem la importància de disposar de tots els llocs webs actualitzats i securitzats

Primerament, caldrà accedir al tauler de control del nostre hostatge. Un cop haguem iniciat sessió anem a l'apartat "WordPress", que trobarem a mà esquerra:

En aquest apartat, podrem veure totes les instal·lacions de WordPress que tinguem en els nostres llocs, i ens donarà informació sobre l'estat de cadascun:

Fent clic al botó "Seguretat" tornarem a tenir la llista dels llocs però tindrem diferents opcions:

Actualitzar

Com el nom indica, ens permetrà actualitzar el nucli de WordPress, els plugins i els temes automàticament a la última versió disponible. Aquest botó actualitzarà totes les versions vulnerables de tots els temes i plugins.

Detectar

Si fem clic en aquest botó, podrem tornar a fer un escaneig de les vulnerabilitats. Aquest botó és útil si hem actualitzat algun tema o plugin manualment i volem forçar un nou escaneig.

Filtrar per

Ens permet filtrar només per les vulnerabilitats que afectin a plugins i temes que estiguin actius. Tot i que es recomana actualitzar totes les vulnerabilitats.

A la columna de "Detalls" podem comprovar, fent clic a al fletxa, més detalls sobre les vulnerabilitats que te el lloc web:

Tindrem els mateixos botons però amb la novetat que podem actualitzar cada plugin o tema individualment (Fent clic al botó "Actualitzar a")

Un cop haguem pres algun dels botons d'actualitzar veurem a la part inferior dreta un missatge de que s'està duent a terme l'actualització

Haurem d'esperar a que acabi, fins que mostri el següent missatge:

Important! Actualment hi ha una vulnerabilitat coneguda al nucli de WordPress que encara no te cap actualització per part del proveïdor. Us recomanem que reviseu la seguretat del vostre lloc freqüentment i la mantingueu actualitzada

Si tornem a executar l'anàlisi de seguretat amb el botó "Detectar", ens apareixerà el missatge següent indicant que no hi ha vulnerabilitats:

T'ha servit d'ajuda?

Si no recordeu la contrasenya per accedir al Control Panel del vostre hostatge web, haureu d’anar a la plana inicial on se us demana el nom d’usuari i la contrasenya i triar la opció “Ha oblidat la seva contrasenya?

 

A la següent finestra haureu de posar el nom d’usuari d’accés al compte i l’adreça de correu vinculada al hostatge web.

 

Un cop enviat l’anterior formulari, rebreu un correu electrònic al compte de correu que heu posat abans amb el següent text: “Apreciat/da usuari, No ha estat possible enviar la seva contrasenya perquè aquesta s'emmagatzema de forma xifrada. Per tal d'establir una contrasenya nova, faci clic al següent enllaç: enllaç” Si feu clic al enllaç, us obrirà una pàgina web on us demanarà el nom d’usuari d’accés al compte, un codi secret, que en principi ja hi hauria de ser, i dos cops la contrasenya nova per accedir a partir d’ara al Control Panel.

Un cop enviat el formulari i si tot el procés ha anat bé, us demanarà de nou l’usuari i paraula de pas. A partir d’aquí ja podreu accedir amb la nova.

 

T'ha servit d'ajuda?

Si no recordeu la contrasenya del compte FTP del vostre hostatge web i en voleu posar una de nova, heu d’accedir al Control Panel Plesk amb l’usuari administrador. Un cop hi heu accedit, heu d’anar a la pestanya “Subscripcions” i anar al enllaç “Accés FTP”.

 

Un cop hagueu accedit al administrador dels comptes FTP, haureu de triar l’usuari del compte que voleu canviar.

 

Un cop aquí podeu posar la nova contrasenya en els camps “Contrasenya” i “Confirmi la contrasenya

T'ha servit d'ajuda?