Eduroam és una iniciativa que ens assegura la connectivitat a qualsevol lloc on estigui disponible (bàsicament centres d’educació i investigació) sense fer cap canvi de configuració al nostre dispositiu. Només cal una primera configuració a la nostra organització seguint la guia de configuració pel meu dispositiu.

Al marge d’estalviar-nos canvis de configuració, l’altre gran avantatge d’eduroam és que no necessitem passar per cap portal captiu per accedir a la xarxa.

Si volem saber quines són les organitzacions que estan inscrites en el pla eduroam, podem consultar la adreça http://www.eduroam.es/instituciones.es.php

T'ha servit d'ajuda?

A la UAB el servei està disponible a tots els punts d’accés del campus de Bellaterra i Sabadell i les Unitats Docents. A més la xarxa Eduroam també està disponible a pràcticament tots els centres europeus d’educació superior d’Europa i a molts de la resta del mon, així com a la xarxa pública d’educació de Catalunya, alguns aeroports, etc.

Quan tingueu Eduroam configurat correctament als vostres dispositius podreu connectar-vos de manera segura a internet a qualsevol d’aquests llocs https://monitor.eduroam.org/map_service_loc.php

Si el vostre equip és Android, instal·leu primer del Play Store la app "eduroam CAT"

 

Un cop tingueu la app instal·lada, haureu de descarregar el Client d'autoconfiguració d'eduroam al següent enllaç:

Client d’autoconfiguració d’eduroam

 

Obriu amb eduroamCAT i us podreu instal·lar el perfil.

 

NOTA: Si no us deixa obrir-ho directament amb la app, hareu d'obrir-lo manualment des de:

 

Un cop seleccioneu l'arxiu, haureu d'escollir l'opció "Instal·lar" i just després acceptar la instal·lació.

 

Per la correcta configuració, és molt important que quan us ho demani, introduiu el nom d’usuari en el format Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Si el vostre equip és un MAC, IOS, Linux, Windows 7 o Windows 10 cliqueu a l'enllaç “Client d’autoconfiguració d’eduroam”, i instal·lar la versió adequada pel vostre dispositiu seguint les instruccions.

En cas de que ja hagueu configurat Eduroam en algun moment, és recomanable esborrar primer el perfil:

Per la correcta configuració, és molt important que quan us ho demani introduir el nom d’usuari en el format Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Esborrar el perfil eduroam

Si en algun moment eduroam deixa de funcionar correctament i no podem accedir a la configuració per fer canvis, podem esborrar el perfil que s’ha creat al nostre ordinador i després fer la configuració manual o amb el client d’autoconfiguració. Per esborrar el perfil:

Click sobre la icona wifi

Botó de la dreta del ratolí sobre la icona de la xarxa eduroam i fer clic a deixar de recordar:

T'ha servit d'ajuda?

Accediu a “Configuració”

Premeu sobre “General”

Accediu a “Perfil”

Seleccioneu el perfil corresponent a Eduroam

Premeu sobre "Eliminar el perfil"

Per últim, confirmeu que voleu eliminar aquest perfil

 

 

T'ha servit d'ajuda?

Recordeu actualitzar la contrasenya si la heu canviat per tal que torni a funcionar, si no heu canviat la contrasenya proveu d’aturar i tornar a connectar la Wifi i si el problema persisteix us recomanem que elimineu el perfil i el torneu a configurar, teniu instruccions de com fer-ho aquí:

T'ha servit d'ajuda?

Si la connexió ha funcionat en altres ocasions i, en aquest moment no connecta, és important desconnectar i tornar a connectar la interfície de Wifi. Moltes vegades la connexió es fa correctament després de fer aquesta operació.

T'ha servit d'ajuda?