Wifi Eduroam

Qué és eduroam?

Eduroam és una iniciativa que ens assegura la connectivitat a qualsevol lloc on estigui disponible (bàsicament centres d'educació i investigació)…

Eduroam és una iniciativa que ens assegura la connectivitat a qualsevol lloc on estigui disponible (bàsicament centres d'educació i investigació) sense fer cap canvi de configuració al nostre dispositiu. Només cal una primera configuració a la nostra organització seguint la guia de configuració pel meu dispositiu.

Al marge d'estalviar-nos canvis de configuració, l'altre gran avantatge d'eduroam és que no necessitem passar per cap portal captiu per accedir a la xarxa.

Si volem saber quines són les organitzacions que estan inscrites en el pla eduroam, podem consultar l'adreça http://www.eduroam.es/instituciones.es.php

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
0

On puc connectar a eduroam?

A la UAB el servei està disponible a tots els punts d’accés del campus de Bellaterra i Sabadell i les…

A la UAB el servei està disponible a tots els punts d’accés del campus de Bellaterra i Sabadell i les Unitats Docents. A més la xarxa eduroam també està disponible a pràcticament tots els centres europeus d’educació superior d’Europa i a molts de la resta del món, així com a la xarxa pública d’educació de Catalunya, alguns aeroports, etc.

Quan tingueu eduroam configurat correctament als vostres dispositius podreu connectar-vos de manera segura a internet a qualsevol d’aquests llocs https://monitor.eduroam.org/map_service_loc.php

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
0

No em funciona eduroam i a altres persones a prop meu si

Recordeu actualitzar la contrasenya si l'heu canviat per tal que torni a funcionar, si no heu canviat la contrasenya, proveu…

Recordeu actualitzar la contrasenya si l'heu canviat per tal que torni a funcionar, si no heu canviat la contrasenya, proveu d’aturar i tornar a connectar la wifi i si el problema persisteix us recomanem que elimineu el perfil i el torneu a configurar, teniu instruccions de com fer-ho aquí:

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
0

Windows

En Windows 10 o superior, com puc configurar eduroam?

Per començar amb la configuració, cliqueu a l’enllaç “Client de configuració d’eduroam” i descarregueu el fitxer. Un cop descarregat el…

Per començar amb la configuració, cliqueu a l’enllaç “Client de configuració d’eduroam” i descarregueu el fitxer.

Un cop descarregat el fitxer, l’obrim. S'obrirà l'instal·lador d'eduroam, per començar farem clic en “Connect to eduroam”.

Al cercador de la part superior, haureu de buscar “Universitat Autònoma de Barcelona”, la seleccionem, i fem clic a “Next”.

Un cop seleccionem la universitat, ens apareixerà un apartat on demana acceptar les condicions d'ús de la xarxa. Fem clic a “Next”.

A la pantalla d’inici de sessió, haureu d’introduir el vostre Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i la vostra contrasenya de la resta de serveis de la UAB, i farem clic a “Connect”.

Un cop connectat, ens apareixerà un missatge d’èxit confirmant esteu connectats a eduroam. Heu de fer clic a “Close” i ja hauríeu d’estar connectats a la xarxa wifi.

Si revisem les connexions de wifi, podrem comprovar que ja estem connectats a la xarxa.

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
-1

Tinc una versió antiga de Windows, com puc connectar-me a eduroam?

Per començar amb la configuració, cliqueu a l'enllaç “Client d'autoconfiguració eduroam” i descarregueu el fitxer. Una vegada descarregueu el fitxer…

Per començar amb la configuració, cliqueu a l'enllaç “Client d'autoconfiguració eduroam” i descarregueu el fitxer.

Una vegada descarregueu el fitxer d'autoconfiguració, l'obrim. S'obrirà l'instal·lador d'eduroam, per començar farem clic en “Endavant”.

S'obrirà una finestra on farem clic en “D'acord”.

En la següent finestra, farem clic en “Endavant”. Després haurem d'introduir el nostre Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i la contrasenya del nostre NIU i fer clic en “Instal·lar”.

Una vegada acabi, farem clic en “Fi”.

Una vegada instal·lat, accedirem a la configuració de Windows 10, a l'apartat Xarxa i Internet i a l'apartat “Administrar Xarxes Conegudes”.

Caldrà esborrar la xarxa coneguda amb el nom “eduroam®”, com es mostra a la imatge a continuació:

Un cop esborrada la xarxa, accedirem a les xarxes disponibles i farem clic sobre la xarxa “eduroam” i ens validarem amb el nostreAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i contrasenya, com es mostra a continuació:

En cas de mostrar-se un error indicant que “No es pot establir la connexió”, recomanem esperar 15 segons i tornar-ho a intentar.

Si teniu algun problema amb la connexió, us recomanem que reviseu la guia “En Windows 10, com puc esborrar el perfil d'eduroam”?

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
0

La connexió a eduroam dona error en Windows 10, hi ha alguna alternativa?

Obrim la configuració de Xarxa i Internet Entrem al “Centre de redes i Recursos Compartidos”. Entrem a “Cambiar configuración del…

Obrim la configuració de Xarxa i Internet

Entrem al “Centre de redes i Recursos Compartidos”.

Entrem a “Cambiar configuración del adaptador”.

Fem doble clic a l’adaptador Wi-Fi

 

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
1

En Windows 10, com puc esborrar el perfil d'eduroam?

Si en algun moment eduroam deixa de funcionar correctament i no podem accedir a la configuració per fer canvis, podem…

Si en algun moment eduroam deixa de funcionar correctament i no podem accedir a la configuració per fer canvis, podem esborrar el perfil que s’ha creat al nostre ordinador i després fer la configuració manual o amb el client d’autoconfiguració. Per esborrar el perfil hem de realitzar les següents accions

Fem Clic a “Inici” i “Configuració”, com es mostra a la imatge a continuació:

Un cop hem accedit a la configuració de l'equip anirem a l'opció “Xarxa i Internet” com es mostra a continuació:

Posteriorment, farem clic sobre l'opció “wifi” i “Administrar Xarxes conegudes”.

Fem clic a la xarxa eduroam i fem clic a “Oblida”. Un cop fet això, intentarem tornar a instal·lar el perfil eduroam.

Si tenim dos perfils instal·lats, només esborrarem el que no tingui la icona c petita a sobre, i provarem la connexió. Si encara dona un error, esborrarem tots dos i reinstal·larem el perfil.

 

Amb aquest procediment haurem esborrat el perfil desat d’eduroam.

 

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
-1

Android

En Android, com puc configurar eduroam?

Si teniu l'aplicació d'eduroam antiga instal·lada, us recomanem que la desinstal·leu i després instal·leu la nova de la Play Store…

Si teniu l'aplicació d'eduroam antiga instal·lada, us recomanem que la desinstal·leu i després instal·leu la nova de la Play Store l'app geteduroam”. 

Un cop instal·lada obriu l'aplicació i el primer que us preguntarà serà la institució on us trobeu. En el cercador busqueu “Barcelona”:

Pressioneu sobre el nom de la “Universitat Autònoma de Barcelona” i veureu que us la seleccionarà.

Cliqueu sobre el botó “Següent”, haureu d'acceptar les condicions d'ús de l'aplicació i seguidament us demanarà el vostre usuari i contrasenya. Poseu com a usuari el vostre Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i després la contrasenya associada.

Cliqueu sobre el botó “Iniciar sessió”. 

Veureu que l’aplicació us preguntarà si voleu guardar la xarxa eduroam. Indicarem “Guardar” i seguidament ens indicarà que la xarxa s'ha configurat correctament.

De forma automàtica, la mateixa aplicació us connectarà a la xarxa Eduroam.

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
-6

En versions inferiors a Android 8, com puc configurar eduroam?

Instal·leu primer de la Play Store l'app “eduroam CAT” Un cop tingueu l'app instal·lada, haureu de descarregar el Client d'autoconfiguració…

Instal·leu primer de la Play Store l'app “eduroam CAT

Un cop tingueu l'app instal·lada, haureu de descarregar el Client d'autoconfiguració d'eduroam al següent enllaç:

Client d’autoconfiguració d’eduroam

Obriu amb eduroamCAT i us podreu instal·lar el perfil.

NOTA: Si no us deixa obrir-ho directament amb l'app, haureu d'obrir-lo manualment des de:

Un cop seleccioneu l'arxiu, haureu d'escollir l'opció “Instal·lar” i just després acceptar la instal·lació.

Per la correcta configuració, és molt important que quan us ho demani, introduïu el nom d’usuari en el format Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Un cop feu clic a “Instal·lar” us informarà que el perfil s'ha instal·lat correctament i ja podreu fer servir eduroam.

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
0

Huawei amb versió d'Android 10

Ens cas d’incidències amb l’actual aplicació d’eduroam instal·lada, us recomanem que la desinstal·leu i després instal·leu la nova des del…

Ens cas d’incidències amb l’actual aplicació d’eduroam instal·lada, us recomanem que la desinstal·leu i després instal·leu la nova des del portal HUAWAI AppGallery. 

Seleccionarem “geteduroam”.  

Un cop instal·lada obriu l'aplicació i el primer que us preguntarà serà la institució on us trobeu. En el cercador busqueu “Barcelona”:

Pressioneu sobre el nom de la “Universitat Autònoma de Barcelona” i veureu que us la selecciona.

Cliqueu sobre el botó “Següent”, l'aplicació seguidament us demanarà el vostre usuari NIU@uab.cat i contrasenya.

 

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
0

Apple

En MAC, com puc configurar eduroam?

Atenció! La versió mínima del vostre sistema operatiu ha de ser la versió 10.13 perquè el sistema d'autenticació d'eduroam funcioni…

Per començar amb la configuració, cliqueu a l'enllaç “Client d'autoconfiguració d'eduroam” i descarregueu el fitxer. Farem clic sobre el botó “Eduroam” per descarregar l'instal·lador:

Un cop descarregat el programari, caldrà fer doble clic sobre l’arxiu DMG.

Podrem detectar per la notificació que s’ha executat correctament el programari.

Caldrà accedir a les “Configuració del sistema” i posteriorment a l’apartat “Privacitat i seguretat” on trobarem “Perfils” al final de la pàgina:

Dins de la secció de “Perfils” trobarem l’apartat “Eduroam®”, caldrà que fem clic sobre el botó “Instal·lar”.

En aquest apartat ens demanarà identificar-nos amb les dades de la UAB, recordeu que cal indicar l’usuari en format Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., juntament amb la contrasenya de la UAB.

En cas de no recordar aquesta, us podeu ajudar de la següent guia per obtenir-la.

Posteriorment, ens mostrarà les condicions d’instal·lació, caldrà que fem clic a “Instal·lar” novament per acabar d’instal·lar el perfil.

Un cop hem fet clic a l’anterior botó “Instal·lar”, ens demanarà introduir la contrasenya corresponent a l’equip (No és la contrasenya de la UAB).

Posteriorment, només caldrà desplegar el menú de xarxes wifi, i fer clic sobre la xarxa “Eduroam”, ens connectarà automàticament.

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
-1

En iOS, com puc configurar eduroam?

Accedim a l'Apple Store i descarreguem l'aplicació “Geteduroam”. Un cop instal·lada, accedim i al cercador escrivim “Universitat Autònoma de Barcelona”.…

Accedim a l'Apple Store i descarreguem l'aplicació “Geteduroam”.

Un cop instal·lada, accedim i al cercador escrivim “Universitat Autònoma de Barcelona”.

Seleccionem la Universitat i fem clic acceptarem els termes d'ús.

Ens demanarà escriure el vostre Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i la contrasenya.

Permetre

Accedir 

Finalment, ja estarem connectats a eduroam.

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
-1

En MAC, com puc esborrar el perfil d'eduroam?

1. Accedir a la part superior esquerra i fer clic sobre la icona de la Poma, tot seguit fer clic…

1. Accedir a la part superior esquerra i fer clic sobre la icona de la Poma, tot seguit fer clic a “Preferències del sistema”, després hem d’accedir a “Perfils”.

2. Seleccionem el perfil eduroam i fem clic al símbol de menys (-).

3. Seleccionem l’opció d'“Eliminar”

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
0

En iOS, com puc esborrar el perfil d'eduroam

Accediu a “Configuració”: Premeu sobre “General”: Accediu a “Perfil”: Seleccioneu el perfil corresponent a Eduroam: Premeu sobre “Eliminar el perfil”:…

Accediu a “Configuració”:

Premeu sobre “General”:

Accediu a “Perfil”:

Seleccioneu el perfil corresponent a Eduroam:

Premeu sobre “Eliminar el perfil”:

Finalment, confirmeu que voleu eliminar aquest perfil.

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
-1

En MAC, com puc esborrar la xarxa preferida?

1. Accedir a la part superior dreta i fer clic sobre la icona de wifi, tot seguit fer clic a…

1. Accedir a la part superior dreta i fer clic sobre la icona de wifi, tot seguit fer clic a “Preferències de xarxa”.

2. Seleccionar la xarxa “wifi” i fer clic sobre “Avançat”.

3. Seleccionar la xarxa Eduroam i fer clic sobre el botó de (-).

T'ha servit d'ajuda?
Loading...
0