Aquesta guia us permetrà configurar la bústia de correu de la UAB al vostre dispositiu mòbil tant en Android com IPhone amb l’aplicació oficial Outlook.

Per començar, cal que us baixeu i instal·leu l’aplicació Outlook de la tenda d’aplicacions del vostre dispositiu. En Android és ‘Play Store’ i en IOS (IPhone o Ipad) ‘App Store’.

Un cop instal·lada l’aplicació d’Outlook, haureu de prémer el botó ‘Comença’ per iniciar la configuració:

A continuació, escriviu el NIU de la compta que voleu fer servir amb el format Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i feu clic a ‘Continua’ o ‘Afegeix un compte’.

A continuació us apareixerà la finestra d’inici de sessió de la universitat. Aquí haureu d’escriure la direcció del correu en el mateix format que en el pas anterior (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) i la contrasenya vinculada a aquest.

Un cop hageu iniciat sessió, us donarà la opció d'afegir més comptes, en cas de no ser necessari, premem 'Ometre'.

T'ha servit d'ajuda?

El sistema de correu analitza els missatges rebuts, i envia a la carpeta Correu brossa els missatges que considera que són Spam (correu no desitjat).
Cada gestor de correu té els seus propis mecanismes de control però la forma universal de gestionar el correu d’Office 365 és des de l’entorn web (https://correu.uab.cat). Els filtres que poseu d’aquesta manera serviran independentment del client que feu servir (entorn web, Outlook, client de correu del mòbil, etc.).


Per gestionar el correu brossa accediu a https://correu.uab.cat i seguiu les indicacions que es descriuen a continuació.


En cas que un correu hagi anat a parar a correu brossa, podeu definir que aquesta adreça sempre es rebi a la safata d’entrada i, si voleu, notificar l’error de classificació per ajudar al sistema a millorar la detecció. L’opció és accessible clicant amb el botó dret sobre el missatge > “No marquis com a correu brossa”.

 

Aquesta opció també és accessible des de la banda del menú superior, un cop hem seleccionat el missatge:

 

Si el problema no és amb una adreça sinó amb diverses adreces del mateix domini i voleu que tots els
correus del domini sempre arribin a la Safata d’entrada o pel contrari sempre arribin al correu brossa,
heu d’anar a la Configuració (1) > Mostra tota la Configuració de l’Outlook (2) > Correu (3) > Correu
Brossa (4)

 

 

T'ha servit d'ajuda?

La configuració del vostre compte a l’Outlook us donarà accés al correu electrònic, al calendari, a la gestió de tasques i a la gestió de llistes de correspondència globals. Les dades estaran sincronitzades amb les de l’entorn web.

Perquè us funcioni la configuració ÉS MOLT IMPORTANT QUE TINGUEU L’OFFICE ACTUALITZAT.

Per iniciar la configuració heu d’obrir el “Tauler de control”, comproveu que al menú “Visualitza per:” teniu marcada la opció “Icones Grans” i trieu la icona del correu:

 

 

A continuació, es mostrarà la finestra de configuració del correu. Cal que fem clic on diu “Mostrar Perfiles”

 

Posteriorment se’ns obrirà la finestra de configuració de perfils, aquesta es mostrarà buida, i per afegir un nou perfil haurem de fer clic on diu “Agregar”, posteriorment haurem d’indicar el nom amb el que volem identificar el perfil.

  

A la següent pantalla us demanarà que indiqueu:

  • Nom: indiqueu el nom que voleu que es mostri quan envieu un correu
  • Adreça electrònica: heu d’indicar el vostre NIU seguit @uab.cat

Contrasenya i Torneu a escriure la contrasenya: heu d’indicar la vostra contrasenya vinculada al vostre NIU, si no la coneixeu la podeu obtenir a http://sia.uab.es/gestio_pwd.html

 

Heu d’emplenar els camps tal i com s’indica a la imatge i feu clic a “Endavant”

 

Per acabar us demanarà que indiqueu les dades de validació, heu de posar el vostre usuari Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i la vostre paraula de pas corresponent i prémer “D’acord”. El sistema es configurarà automàticament amb el vostre compte, donant-vos accés al correu, calendari, etc.

 

T'ha servit d'ajuda?

Tot i que recomanem que entreu a l’entorn de correu a través de la versió web (https://correu.uab.cat), hi ha vegades que podeu necessitar accedir des d’un gestor de correu diferent (Outlook, Thunderbird, Mail...). En aquests casos tingueu en compte la següent informació per la configuració del vostre gestor:

Accés amb gestors de correu no web.

Adreça de la bústia: adreça de correu (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Usuari per la validació: el vostre Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Contrasenya d’accés: Aquesta es la contrasenya del vostre NIU. Si no la sabeu, la podeu canviar o generar accedint a http://sia.uab.es/gestio_pwd.html

Servidor de correu IMAP: outlook.office365.com

Port: 993

Connexió segura: SSL

Servidor de correu sortint (SMTP): smtp.office365.com

Port: 587

Connexió segura: STARTTLS (amb codi d’usuari i contrasenya).

Tot i que no ho recomanem, si preferiu fer servir la configuració en POP aquest són els paràmetres de configuració:

Servidor de correu POP: outlook.office365.com

Port: 995

Connexió segura: SSL

Servidor de correu sortint (SMTP): smtp.office365.com

Port: 587

Connexió segura: STARTTLS (amb codi d’usuari i contraseny

T'ha servit d'ajuda?

A la pàgina web del CSIRT es publiquen mesures bàsiques de seguretat que podeu seguir en cas de detectar un correu fraudulent:

Mesures bàsiques de seguretat

 

Els correus fraudulents detectats a la UAB es publiquen a la següent pàgina:

Recull de correus fraudulents detectats a la UAB

T'ha servit d'ajuda?

El calendari laboral de la UAB és públic, podeu veure’l des de qualsevol calendari que feu servir, com el de Google, el del mòbil.... i també des del calendari integrat al correu de la UAB. Per incloure'l al OWA, accediu al calendari (al boto de baix a l’esquerra) .

Un cop dins de la pagina de calendaris a la part de dalt on posa “Afegeix un calendari” Cliqueu sobre la opció “Des d’internet”

 

S’obrirà un desplegable i afegiu el següent enllaç amb el nom que vulgueu.

 

Si no utilitzeu l'OWA, l'adreça també és vàlida per altres programaris.

T'ha servit d'ajuda?

El calendari laboral de la UAB és públic, podeu veure’l des de qualsevol calendari que feu servir, com el de Google, el del mòbil.... i també des del calendari integrat al correu de la UAB. Per incloure'l al Outlook accediu al calendari i aneu a "Abrir Calendario" o “Obre un calendari” i seleccioneu "D'Internet":

 

 i copieu i enganxeu l'adreça que inclou aquest enllaç.

Si no utilitzeu l’Outlook, l'adreça també és vàlida per altres programaris.

T'ha servit d'ajuda?

Per activar el corrector ortogràfic a l’entorn web cal que el tingueu configurat al navegador que feu servir per enviar els correus.

Si feu servir IExplorer 10 (o superior) heu d’accedir a eines – gestiona els complements i a l’apartat “Corrector ortogràfic” caldrà activar l’idioma.

Si feu servir Firefox, accediu a Menú – complements i comproveu si a l’apartat “Diccionaris” apareix  l’idioma que us calgui si no caldrà que instal·leu.

Si feu servir Google Chrome, accediu a Eines > Configuració > Configuració avançada i aneu a l’opció “Idioma”. Haureu d’activar la correcció ortogràfica per l’idioma que volem. Si no surt a la finestra es pot afegir amb l’opció “Afegir”

T'ha servit d'ajuda?

A l’entorn web, els missatges es veuen agrupats per converses. Si voleu veure’ls sense agrupar, podeu desactivar la vista anant a roda dentada ubicada a la part superior dreta.

S'obrirà un nou menú, en aquest haureu d'accedir a la opció que és diu Mostra tota la configuració de l'Outlook.

Un cop estem aquí dins, haureu d'anar a l'apartat Correu → Disposició → Organització de missatge → Mostra els correu per conversa.

T'ha servit d'ajuda?

Des de l’OWA aneu a la dreta i cliqueu al vostre nom.

Seguidament, cliqueu a la imatge i us permetrà afegir una.

Aquesta imatge apareixerà a tots els missatges que envieu a l’entorn corporatiu i s’associarà a vosaltres a altres eines com la de missatgeria instantània

T'ha servit d'ajuda?

El propi entorn web proporciona la documentació necessària. Un cop hagueu iniciat sessió a l’entorn a través de l’adreça https://correu.uab.cat seleccioneu l’aplicació que desitgeu des del botó de l’esquerra de la barra superior i cliqueu després sobre el botó “?”.  

T'ha servit d'ajuda?

En el nou servei de correu hi ha un mecanisme de seguretat addicional que obliga a canviar la contrasenya regularment. 

Quan faltin nou dies per l’expiració i un altre cop tres dies abans si no heu fet res, rebreu un correu d’avís com aquest per tal que canvieu la contrasenya. Per evitar que es bloquegi heu de canviar-la a tots els dispositius que accedeixin al servei.

Si entrant a l’entorn web, us dóna un error de NIU o contrasenya incorrectes com el que es mostra a continuació, i sabeu segur que poseu la contrasenya correcta, segurament és que ja s’ha caducat. Si és aquest el cas, heu d’anar a la plana de gestió de contrasenyes des de l'enllaç "Canvi de paraula de Pas" i canviar-la.

T'ha servit d'ajuda?

En el nou servei de correu hi ha un mecanisme de seguretat addicional que obliga a canviar la contrasenya al menys un cop cada sis mesos.

Si no la heu canviat en aquest temps, quan estigui a punt de caducar, rebreu un missatge de correu, com el que mostrem a la imatge.

 


El missatge serà exactament com aquest i us demanarà que canvieu la paraula de pas sense donar-vos una adreça clicable per fer-ho. No el confongueu amb missatges falsos en que hi ha enllaços a planes web fraudulentes que intenten obtenir les vostres contrasenyes.

T'ha servit d'ajuda?

Aquest és el comportament “normal” del client d’Android i informa dels privilegis necessaris per l’execució de la sincronització. Aquests privilegis son els mateixos que es necessiten per sincronitzar amb altres servidors de correu externs a Google. Si no esteu tranquils permetent aquest nivell de privilegis podeu optar per accedir al servei amb el navegador però perdreu els avantatges de la sincronització. Un dels avantatges és que en cas de pèrdua o robatori, podríeu actuar des del gestor web de correu sobre el dispositiu desaparegut i esborrar-li totes les dades.

T'ha servit d'ajuda?

Per seguretat, el sistema només admet l’adjunció de documents en formats no executables.

T'ha servit d'ajuda?

Els missatges a la carpeta de "Elements eliminats” es mantenen per 1 any. En aquest període el podeu recuperar arrossegant-lo a la carpeta que vulgueu. Si ja no està a la paperera i treballeu en l’entorn web o Outlook, podeu mirar de recuperar-lo. A l’entorn web feu clic al botó dret sobre la carpeta d’elements eliminats i seleccioneu “Recuperar elements eliminats”, el missatges en aquesta carpeta es mantenen durant 15 dies. Si el missatge no apareix aquí, s’ha perdut definitivament.

T'ha servit d'ajuda?

Aquest servei es dóna en forma de paquet tancat. El paquet anirà evolucionant en el temps però la universitat no gestiona directament el servei i no pot canviar la capacitat de les bústies ni cap característica de funcionament.

T'ha servit d'ajuda?

Les persones que tenen contractes temporals amb la Universitat, quan es reincorporin, rebran la bústia buida. Si voleu mantenir el correu, heu de tenir cura de fer-vos una còpia dels vostres missatges abans d’acabar el contracte. Aquesta còpia la podreu fer servir per restaurar la vostra bústia en reiniciar la vostra activitat a la institució.

T'ha servit d'ajuda?

A la finestra de redacció de correu cliqueu a “Adjunta

La primera vegada que accediu mostrarà informació de OneDrive

Per adjuntar un document ubicat al vostre equip seleccioneu “Ordinador” i si es troba al OneDrive cliqueu “Els meus fitxers” dins l’apartat OneDrive

T'ha servit d'ajuda?