Com puc comprovar i actualitzar les vulnerabilitats del meu web WordPress?

Loading...
0

Per comprovar les vulnerabilitats del nostre site WordPress allotjat dins del servei de hostatge web de la UAB ho podem fer seguint aquestes instruccions.

Primerament, caldrà accedir al tauler de control del nostre hostatge. Un cop hàgim iniciat sessió anem a l'apartat “WordPress”, que trobarem a mà esquerra:

En aquest apartat, podrem veure totes les instal·lacions de WordPress que tinguem en els nostres llocs, i ens donarà informació sobre l'estat de cadascun:

Fent clic al botó “Seguretat” tornarem a tenir la llista dels llocs, però tindrem diferents opcions:

Actualitzar

Com el nom indica, ens permetrà actualitzar el nucli de WordPress, els plugins i els temes automàticament a l'última versió disponible. Aquest botó actualitzarà totes les versions vulnerables de tots els temes i plugins.

Detectar

Si fem clic en aquest botó, podrem tornar a fer un escaneig de les vulnerabilitats. Aquest botó és útil si hem actualitzat algun tema o plugin manualment i volem forçar un nou escaneig.

Filtrar per

Ens permet filtrar només per les vulnerabilitats que afectin a plugins i temes que estiguin actius. Tot i que es recomana actualitzar totes les vulnerabilitats.

A la columna de “Detalls” podem comprovar, fent clic a la fletxa, més detalls sobre les vulnerabilitats que té el lloc web:

Tindrem els mateixos botons, però amb la novetat que podem actualitzar cada plugin o tema individualment (Fent clic al botó “Actualitzar a”):

Un cop hàgim pres algun dels botons d'actualitzar veurem a la part inferior dreta un missatge de què s'està duent a terme l'actualització.

Haurem d'esperar que acabi, fins que mostri el següent missatge:

Si tornem a executar l'anàlisi de seguretat amb el botó “Detectar”, ens apareixerà el missatge següent indicant que no hi ha vulnerabilitats:

#181