Actualment per poder actualitzar la foto has d’enviar un correu electrònic al CAS (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) indicant: 

Nom i cognom, NIU, DNI i foto digitalitzada (si no la teniu en digital, la podeu enviar per correu ordinari amb les mateixes dades)

 
T'ha servit d'ajuda?

Hi ha mes documentació de suport en aquesta pàgina.

T'ha servit d'ajuda?

Accés

Poden accedir a Nebula els col·lectius de PAS i PDI que tenen activat al·servei d’accés al domini UAB).

Les persones que pertanyen a aquests col·lectius que rebin el missatge de ‘No tens accés per accedir a aquest servei es poden trobar en una de les situacions següents:

 1. Poden tenir la paraula de pas caducada, cal que realitzin un canvi de contrasenya a través d’aquest formulari  i tornin a provar.
 2. No tenen el servei que dona dret al domini UAB. Per tant, l’hauran de demanar emplenant aquest formulari.
 3. Que la sessió hagi caducat. Cal tornar a autenticar-se.

Els alumnes NO poden accedir a Nebula. Per a la comunicació i col·laboració en l'àmbit de la docència ja existeix el Campus Virtual i Arcadia. Es pot convidar a un alumne com si fos un extern si és necessari el seu treball col·laboratiu a Nebula per a finalitats diferents de la docència.

T'ha servit d'ajuda?

No, sota cap cas, a Nebula només poden accedir amb comptes d’usuaris de tipus personal. 

T'ha servit d'ajuda?

L’usuari extern rep la invitació per correu electrònic al mateix compte que s’ha fet servir per a convidar-lo, aquest compte, serà el seu usuari d’accés a Nebula. La paraula clau també li és notificada per correu electrònic i haurà de canviar-la accedint a ‘el meu perfil’ – ‘editar perfil’ – ‘canviar contrasenya’ ... o bé directament amb la opció directa ‘canviar contrasenya’ que apareix al fer click sobre el nom.

T'ha servit d'ajuda?

Pots convidar a persones internes de la UAB i externes als teus espais sempre i quan tinguis el rol d’administrador de l’espai.

Els usuaris externs (que no tenen NIU o bé, que tenen NIU però no son PAS/PDI) rebran un correu per poder accedir.  A partir d’aquest moment s’ha de tenir en compte que podran tenir accés a documents de l’espai al qual han estat convidats.

Abans de convidar a algú, mira si aquesta persona ja existeix prèviament a Nebula, ja sigui perquè te dret i és un usuari amb NIU o bé perquè ja ha estat convidada abans per un altre usuari de Nebula.

T'ha servit d'ajuda?

Per validar al Nebula, a la part superior apareix un menú desplegable que mostra dues opcions, una per accedir amb el compte de la UAB i l’altre com usuari extern (Convidat al Nebula amb un compte de correu).

Els usuaris de la UAB que tenen permès accedir dins del Nebula amb el seu NIU, son aquells que tenen el col·lectiu PDI (Personal Docent Investigador) o PAS (Personal d’Administració i Serveis).

 • Els usuaris de la UAB, han d’accedir amb el seu NIU personal i la paraula de pas.
 • Els usuaris externs, han d’accedir amb l’adreça correu que ha sigut convidat i la paraula de pas que ve adjunta amb la invitació que s’envia per correu electrònic.

 

T'ha servit d'ajuda?

Sí. Existeixen un seguit d’aplicacions tant per dispositius amb iOs (iphone, ipad) i per Android. Teniu més informació sobre con configurar-ho a la web www.uab.cat/si a l’apartat Telefonia > Telefonia mòbil > Documentació addicional

T'ha servit d'ajuda?

Per obtenir una nova contrasenya cal que enviïs un correu des de la bústia amb la que us vareu registrar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i us donarem les instruccions per generar una contrasenya nova.

 
T'ha servit d'ajuda?

Espais

Per defecte els espais es creen inicialment com a PRIVAT, per tant, si vols que l’espai passi a ser públic o públic moderat, caldrà anar a ‘Editar els detalls dels espais’ i canviar la seva visibilitat.

T'ha servit d'ajuda?

Per accedir mitjançant l’explorador com si fos una nova unitat de xarxa cal que connecteu una nova unitat indicant d’adreça com s'indica:

\\nebula-dfs.uab.es\disc\Espais\nom-del-site\documentLibrary

 • Des de Windows, si us cal ajuda consulteu aquest enllaç 
 • Des de sistemes operatius MacOSX, si us cal ajuda consulteu aquest enllaç

Aquesta opció només funciona si esteu a la xarxa interna de la UAB i no estaran disponibles totes les funcions de Nebula.

T'ha servit d'ajuda?

Contingut

Al restablir una versió anterior d’un document, aquesta passa a ser la darrera. Les versions superiors anteriors passen a formar part de l’històric de versions. No hi ha límit en quant al nombre de versions. 

T'ha servit d'ajuda?

Si, es realitzen diàriament. L’usuari pot recuperar documents esborrats dintre d’un període no superior als 30 dies, accedint directament a la paperera del seu perfil.

T'ha servit d'ajuda?

A Nebula no existeix quota per usuari. Això vol dir que la capacitat disponible és la del sistema en general, cal comentar que aquest servei no té cap cost. No obstant, i com que el disc no es un recurs infinit, es revisarà contínuament el consum de disc per part dels usuaris per a garantir un ús i finalitat correcta del servei d’acord amb les normatives de la UAB.

T'ha servit d'ajuda?

La limitació en quant a Mb/fitxer es prou gran per no haver de representar cap problema amb els fitxers/documents amb els que habitualment es treballa.

T'ha servit d'ajuda?

Accediu a Nebula i a la part superior dreta on indica el vostre nom, cliqueu al desplegable. Al menú que us mostrarà seleccioneu “El meu perfil”:

Dins les pestanyes que us apareixeran, mostra “Paperera”.

Quan hi accediu us mostrarà els arxius i/o carpetes que hagueu eliminat. Per recuperar-los cal seleccionar-los i clicar al botó “Recuperar”.

T'ha servit d'ajuda?

Rols i permisos

Si. L’administrador inicial (persona qui ha creat l’espai) pot modificar el rol d’un o més membres i fer-los administradors (sempre i quan que el membre no sigui unusuari extern convidat). A partir d’aquest moment, els nous administradors tindran els mateixos drets i permisos que l’administrador inicial.

T'ha servit d'ajuda?

NO. La gestió de permisos es realitza amb rols. El que es pot fer es treure accés a determinades carpetes o documents a rols de l'espai. En quant a la limitació de permisos de forma individual, l'Alfresco Share, almenys en la versió actual, no permet aquesta funcionalitat. Si en updates posteriors la incorporés en algun moment, doncs Nebula ho podria fer. Actualment no hi ha cap roadmap que incorpori aquesta funcionalitat.

T'ha servit d'ajuda?
 • Rol “Administrador”
  • Convidar a usuaris, pujar documents, editar i modificar documents, esborrar documents.
 • Rol “Col·laborador”
  • Pujar documents, editar i modificar documents, esborrar documents.
 • Rol “Contribuïdor”
  • Pujar documents, editar i modificar documents.
 • Rol “Consumidor”
  • Nomes pot llegir documents.
T'ha servit d'ajuda?