Navegadors

Anem a “Configuració” des de la part superior dreta a la icona dels 3 punts.

 

Tot seguit, a l’apartat “Privacitat, cerques i servei” i pressioneu l'opció “Triar el que s'ha d'eliminar”.

 

Mostrarà una nova finestra amb vares opcions per poder seleccionar i deseleccionar, hem d'assegurar-nos que estiguin marcades les opcions "Galetes i altres dades del lloc" i "Fitxers i imatges en memòria cau".

Un cop fet, cal reiniciar el navegador.

T'ha servit d'ajuda?

Cliqueu a la icona “Personalitza i controla Google Chrome” en forma de tres punts verticals situada a sota la creu de tancar la finestra. I després seleccioneu “Configuració”.

Mostrarà una nova finestra, al final de la pàgina cliqueu a “Configuració avançada”. Al pressionar el botó, sortiran moltes més opcions. Dins el primer apartat, que es diu “Privadesa i seguretat” cliqueu a la última entrada "Esborrar dades de navegació”. 

Es mostrarà un Pop-up on podeu escollir quines opcions seleccionar. Primerament definiu el període "Esborra els elements següents de" seleccionant la opció "l'inici (tots)". Per eliminar les galetes (o cookies) seleccioneu “Galetes i altres dades dels llocs” i per eliminar la memòria cau “Imatges i fitxers emmagatzemats a la memòria cau”. Un cop seleccionat cliqueu a "Esborrar les dades de navegació". 

Un cop fet, cal reiniciar el navegador.

T'ha servit d'ajuda?

Per poder eliminar les galetes del navegador Mozilla Firefox, aneu a la icona del “Menú”, i seguidament cliqueu a “Opcions”, que es presenta amb una roda dentada.

Un cop a dins, cliqueu “Privadesa i seguretat” situat al menú de l’esquerra.

Acte seguit, aneu a “Historial”. I a continuació cliqueu a “Suprimir les galetes individualment”.

Us mostrarà una nova finestra. Cliqueu "Suprimeix-les totes" i seguidament a "Tanca".

Per buidar la memòria cau, cliqueu al botí “Neteja-la ara” dins l'apartat “Contingut web en memòria cau”.

Un cop netejat es veureu que la memòria ocupada passarà a “0 Mb”. Us recomanem reiniciar el navegador.

 

T'ha servit d'ajuda?

Per desbloquejar les finestres emergents del Microsoft Edge accedirem a "Configuració" a través de la icona dels 3 punts que trobarem a la part superior dreta.

 

Seguidament, hem d'accedir a "Galetes i permisos del lloc" i obrir l'opció "Elements emergents i readreçaments".

 

Finalment, hem de desmarcar l'opció "Bloquejar (recomanat)", o bé si únicament volem permetre les finestres emergents a una pàgina en concret hem d'afegir l'URL a l'apartat "Permetre".

T'ha servit d'ajuda?

Per desbloquejar les finestres emergents de Google Chrome heu d'accedir a "Configuració" del vostre navegador. Seguidament heu d'accedir a "Mostra la configuració avançada..." i dins l'apartat "Privadesa"heu de clicar el botó "Configuració del contingut...". Finalment dins l'opció "Finestres emergents" heu de marcar l'opció "Permet que tots els llocs mostrin finestres emergents".

T'ha servit d'ajuda?

Per desbloquejar les finestres emergents del Mozila Firefox heu d'anar a l'opció "Eines" del navegador. Seguidament entreu a "Opcions" i trieu la pestanya "Contingut". Per finalitzar heu de desmarcar la casella que marca "Bloca les finestres emergents".

T'ha servit d'ajuda?

Obtenció de Programari

Primerament, caldrà que accediu al nostre compte de Microsoft a través d'aquest enllaç amb el nostre Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Després, anem a l'apartat "Aplicacions i dispositius" del menú esquerre:

Dins d'aquest apartat, apareixeran totes les aplicacions que estiguin enllaçades amb l'usuari i disponibles per a descarregar. Farem clic al botó corresponent:

Un cop haguem fet clic, ens apareixerà un msisatge informant de que la descàrrega ha començat:

Quan s'hagi descarregat, farem doble clic a l'arxiu per començar amb la instal·lació:

Haurem d'esperar a que acabi la instal·lació:

T'ha servit d'ajuda?

Per accedir a aquest producte aneu al portal Mathworks-UAB:

https://es.mathworks.com/academia/tah-portal/universitat-autonoma-de-barcelona-40811157.html

Un cop al portal heu d'iniciar sessió ("Inicie sesión para empezar a utilizarlos") utilitzant com a usuari el vostre correu de la UAB. Si és el primer cop que hi accediu cliqueu a "Crear cuenta" posant-hi el correu de la UAB. És important que NO poseu la mateixa contrasenya que teniu a la UAB.

Amb la sessió iniciada podeu baixar i instal·lar a la vostra màquina Matlab i les toolbox. Per fer-ho cliqueu a "Download Installer", accedint a la pàgina per baixar l'aplicatiu d'instal·lació.

Un cop baixat l'executable de la instal·lació, l'arranquem i seguim els passos. Us demanarà de fer un "sign in" o connexió a Mathworks amb el vostre usuari. Hi poseu un altre cop el vostre correu, i després escolliu les toolboxes a instal·lar.

T'ha servit d'ajuda?

Microsoft ofereix al seu portal “Azure Dev Tools for Teaching” un conjunt de programari i eines de desenvolupament i aprenentatge gratuïtes per a la docència.

Podeu accedir al programari d’Azure Dev Tools for Teaching de Microsoft directament a l’adreça: https://azureforeducation.microsoft.com/devtools.
Identifiqueu-vos amb el nostre Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i password associat.

Una vegada accediu a la plataforma a l’apartat “Software” trobareu tots els programaris que teniu disponibles.

Per veure tot el programari haurem d'anar a "Software": 

 

 

 

Per obtenir el codi de llicència cal que seleccioneu el software que necessiteu i fer clic al botó “Ver la clave

Per descarregar el software feu clic a “Descargar” i seguiu les instruccions:

 

 Recordeu que tot el programari que trobareu a Azure Dev Tools for Teaching és únicament per a docència.

T'ha servit d'ajuda?
  • Microsoft, sota l’acord MSDeveloper Network Academic Alliance (MSDN AA) posa a disposició de la docència la plataforma de software de test i desenvolupament de Microsoft. Per poder accedir a aquest portal heu de ser PDI o Estudiants. Teniu informació detallada aquí

 

  • Com a estudiant matriculat a la UAB, Microsoft us ofereix una subscripció gratuïta al seu programari Microsoft Office 365 ProPlus que inclou l'Outlook, Onedrive, Word, l'Excel i el PowerPoint, entre d'altres. Per fer la descàrrega d'aquest programari, seguiu les instruccions que trobareu aquí. 

 

A través dels formularis rebreu el link de descàrrega del programari, segons si és dins o fora de xarxa campus, i també manual amb instruccions per a descàrrega i instal·lació.  Si teniu cap consulta podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

T'ha servit d'ajuda?

Per accedir al Portal d’aplicacions de Cloudpaging (Hub), cal anar a la URL:

Cliquem a “Inicia sessió per UNIFICAT”:

 

Iniciem sessió amb el nostre compte

Entrarem al portal Hub d’aplicacions Cloudpaging. Si és la primera vegada que entrem ens demanarà instal·lar el client AppsAnywhere (s’instal·la automàticament i sense demanar cap interacció amb l’usuari) i l’aplicació Cloudpaging Player, necessàries per executar les aplicacions virtualitzades.

Quan es descarregui l’executable del Cloudpaging Player si no s’executa automàticament l’obrim per executar-lo. Llavors ens apareixerà la pàgina següent:

Cliquem el botó  “Next”. Apareixerà la pàgina de la llicència, seleccionem “I accept the terms in the license agreement” i tornem a clicar al botó “Next”.

Llavors ens apareix la pantalla per escollir la carpeta de destinació de l’aplicació:

NO canviem la carpeta, ni la quantitat de memòria que apareix per defecte per a la memòria cau d’aplicacions. Tornem a clicar el botó “Next”.

Llavors apareix una pantalla amb el botó “Install”, el cliquem per tal que faci la instal·lació del client Cloudpaging Player. Finalment ens apareix una pantalla amb el botó “Finish”, el cliquem I la instal·lació estarà finalitzada.

A partir d’aquí podem navegar pel portal i executar les aplicacions que hi ha disponibles.

T'ha servit d'ajuda?

Altres

Inspector de Documents

 

Al compartir copies de documents Office o al exposar certa informació en internet cal cerciorar-se de que aquest documents o fitxers estan lleures d’informació personal, dades ocultes o qualsevol tipus de metadada que pugui estar associada.

A la nostre disposició tindrem una eina que ens permetrà eliminar aquest informació a través del “Inspector de Documents” a on podrem accedir des de les mateixes aplicacions de Word, Excel, PowerPoint o Visio.

A continuació podreu veure una petita guia on explicarem com fer servir aquesta eina i en quins casos us pot ajudar.

 

Per trobar aquesta eina haurem d’anar a la part esquerra superior a l’opció “Fitxer”.

 

 

Dintre podrem anar a l’apartat de “Inspeccionar documento” a on farem clic a “Comprova si hi ha problemes” tal com surt a la captura.

 

 

Al clicar se’ns obriran unes opcions i haurem de clicar a “Inspecciona el document”

 

 

 

Se’ns obrirà una finestra a on podrem triar quin tipus de dada volem inspeccionar.

Nosaltres recomanem revisar les dades personals i el possible text ocult abans de pujar el fitxer, cal marcar les opcions que volem revisar tal com podem veure a les captures.

 

 

 

 

 

Amb les dades que volem seleccionades li donarem a “Inspecciona”.

 

 

En aquest cas hem trobat informació de caràcter personal, l’eina ens donarà l’opció de treure aquestes dades de la informació del document.

 

 

Al treure les dades se’ns mostrarà amb un tick blau que indica que és correcte i no s’han trobat dades.

 

 

Una vegada revisat el document podrem tancar l’eina i desar novament el document.

 

 

 

Si teniu més dubtes podeu consultar informació sobre aquesta eina a la web de Microsoft fent clic aquí

 

T'ha servit d'ajuda?